Vacante

#sejur grecia # vacanta grecia #grecia

Vacanta in Grecia? Cu cat s-au scumpit preturile pentru un sejur si cat trebuie sa scoti din buzunar pentru o cina

Grecia este una dintre destinatiile preferate de vacanta pentru romani. Cei mai multi romani aleg Grecia ca destinatie de vacanta, tocmai datorita preturilor mici, prin comparatie cu preturile altor destinatii de vacanta.

 

Cu toate acesta, romanii care doresc sa se bucure in continuare de un sejur in Grecia trebuie sa scoata mai multi bani din buzunar, anul acesta. Si asta deoarece si in Grecia, la fel ca in restul lumii, preturile au crescut considerabil fata de cele practicate in anii trecuti.

Cat costa cazarea in Grecia in 2023

Cazarea in Grecia este mai scumpa anul acesta si cu 50% fata de preturile practicate anul trecut. Thasos ramane insa insula cu cele mai mici preturi. 

"Daca vorbim despre Thasos, o camera dubla, la un hotel de trei stele, are un cost de 80-90 de euro de persoana. Pe de alta parte, in Santorini sau in Rodos, aceeasi camera poate ajunge la pretul de 1.000 de euro pe noapte", a explicat Ioana Selner, antreprenor roman in Grecia, potrivit antena3.ro.

Cat costa o masa la restaurant, in Grecia  

Romanii care au ajuns deja in Grecia, anul acesta, au publicat pe retelele de socializare preturile practicate de tavernele locale. 

"Buna grup, niste preturi la o cina pentru 8 persoane in Limenas. Frumos, se vorbeste romaneste, inghetata la final pentru fiecare din partea casei.", a scris un roman pe Forum Thassos. Atasat se afla nota de plata care este de 145,40 euro. Parerile romanilor au fost impartite despre preturile practicate, unii sustinand ca este ieftin, in timp ce altora li s-a parut scump.

"Oricum mai ieftin decat la Mamaia sau pe litoralul romanesc.", "8 persoane consumatie de 92 ron per persoana. Vi se pare scump, stati acasa.", sunt cateva dintre comentarii.

Primele experiente in Grecia ale romanilor

Romanii au dat deja startul vacantelor si au ales un sejur in Grecia, cominand-ul si cu zilele libere de la finalul saptamanii trecute. Cei care s-au intors deja din vacanta au tinut sa-si impartaseasca experientele pe grupurile de specialitate.

O romanca a declarat pe un grup de pe Facebook ca a platit, pentru 4 nopti de cazare in Kavala, pentru ea si familia acesteia, 1.000 de euro. Desi a fost multumita de servicii, femeia a declarat ca nu se mai intoarce.

"Tocmai ne-am intors dintr-o scurta vacanta in Kavala, Grecia, hotel Lucy.

Hotelul ok, nu de 5 stele, mai degraba 4, micul dejun ok, dar nu foarte variat, camere mari (noi am avut Junior Suite pentru 2 adulti si 2 copii de 9ani). Paturile copiilor erau aproape pe jos, doar rama patului facea diferenta.

Cafea, ceai, apa, suc din camera era contra cost, iar spa-ul (sauna umeda si uscata, piscina interioara) erau gratuite doar 1h.

Sejur 4 nopti cu mic dejun 1000 euro, transport propriu. Angajatii din receptie nu ofera prea multe informatii si de abia ne-am inteles in engleza.

Per total a fost ok, dar nu as mai reveni", a relatat femeia pe grupul Am fost acolo.

FOTO: freepik.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea