Vacante

#destinatii economice #destinatii europa #europa

Destinatii economice din Europa, de vizitat in 2023

Europa este un continent fantastic, cu mii de locuri de vizitat. Printre atatea tari, orase si localitati, este uneori dificil sa alegi o destinatie. "Batranul continent" ofera un numar infinit de optiuni pentru toate gusturile, iar bugetul calatorului intra, de asemenea, in discutie, asa ca este intotdeauna bine sa stii care sunt cele mai ieftine destinatii.

 

Vilnius, Lituania

Vilnius este un oras din Lituania si capitala acestuia. Este cunoscut in principal pentru arhitectura sa baroca, desi exista si multe alte cladiri din diferite perioade si in diferite stiluri. In prezent, este considerat cel mai ieftin oras din Europa in care se poate petrece o vacanta cu doar 219,68 USD.

Varsovia, Polonia

Cu o diferenta de numai 1,41 USD, Varsovia este doar putin mai scumpa decat Vilnius. Este, in general, un oras care isi mentine preturile destul de stabile, ceea ce il face un loc minunat pentru planificarea unei vacante; raportul citat mai sus a constatat ca ai nevoie de aproximativ 221,09 USD pentru 2 zile.

Katowice, Polonia

Continuam cu o alta destinatie dintre cele mai ieftine din Polonia: Katowice. Desi preturile au crescut cu aproape 5% in ultimele luni, este inca una dintre cele mai ieftine destinatii din Europa; de fapt, se afla pe locul trei. Orasul este situat la est de Cracovia, in provincia Silezia. Ce este atat de interesant la el? Ei bine, orasul are un patrimoniu industrial important, centre comerciale mari, parcuri si gradini frumoase si, mai ales, expozitii de arta extraordinare.

Lisabona, Portugalia

Din Europa de Est mergem direct la Lisabona, o destinatie uimitoare din Portugalia. Datorita unei scaderi a preturilor de 8,4% de la un an la altul, capitala portugheza s-a pozitionat ca una dintre cele mai accesibile destinatii. Pentru aproximativ 254,01 USD este posibil un sejur mediu de 2 zile. Nu rata acest oras de coasta si de munte, cu cladirile sale unice in culori pastelate si constructiile antice, cum ar fi Castelul Sfantul Gheorghe, Turnul Belém si Manastirea Jerónimos de Belém.

Porto, Portugalia

Ca si Katowice, si Porto a inregistrat recent o crestere a preturilor, de data aceasta cu aproape 13%. Cu toate acestea, datele arata ca ramane unul dintre cele mai ieftine orase din Europa. Acest oras medieval de la malul marii ofera privelisti fascinante ale portului, case frumoase si cafenele pe strazile inguste si pietruite, poduri caracteristice si cladiri vechi. Pur si simplu o optiune fantastica si ieftina.

Alte destinatii populare cu buget redus din Europa

Daca vrei sa vizitezi unele dintre cele mai populare destinatii, iata cateva sfaturi: Atena in Grecia, Roma, Milano si Verona in Italia, Edinburgh in Scotia, Cardiff in Tara Galilor, Berlin in Germania, Londra in Anglia si Dublin in Irlanda se numara, de asemenea, printre cele mai ieftine tari din Europa, potrivit Post Office Travel Money.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea