Vacante

#city break in octombrie #destinatii de vacant #city-break #vacanta

Acestea sunt cele mai bune destinatii pentru un city break in octombrie

Europa a fost creata pentru o escapada in oras. Continentul, cu o istorie care se intinde pe mai mult de doua milenii, are o gama diversa de... cam tot ce se poate gasi. Da, exista vechile favorite - Venetia, Paris, Roma - dar exista si orase subestimate, suficient de compacte pentru a fi explorate in cateva zile, care garanteaza distractie si zburdalnicie (Porto, Madrid, Tbilisi).

Atena, Grecia

Istoria antica se joaca zilnic in acest bogat teatru de ruine. Initial centrata in jurul cetatii Acropole, din secolul al V-lea i.Hr., capitala Greciei s-a extins de atunci intr-o masa urbana cu un farmec plin de viata. Petreceti o dimineata strabatand coloanele prabusite ale templului Partenon si o dupa-amiaza admirand arta stradala cu incarcatura politica in aceasta destinatie diversa de city break. Scapati de caldura in excursii de o zi pe plajele de pe coasta Attica.

Valletta, Malta

Mica in dimensiuni, dar mare ca statura, capitala eleganta cu nuante aurii a Maltei este una dintre cele mai compacte destinatii de city-break din Europa. Construita in 1566 pe o peninsula intre doua porturi naturale, intreaga localitate este inscrisa pe lista UNESCO, cu catedrale aurite, gradini de agrement fanteziste si vile grandioase imbratisate de ziduri bastionare. Intrati prin cea mai recenta incarnare a Portii Orasului, proiectata de Renzo Piano, plimbati-va pe strazile pietruite si aerisite si incheiati cu un tur cu barca al Marelui Port.

Galway, Irlanda

Veniti pentru muzica live excelenta, teatru dinamic si o scena artistica revigoranta. Cocotat pe coasta de vest in Connemara, de-a lungul raului Corrib si parte a pitorescului Wild Atlantic Way, Galway este si un oras frumos. In zilele friguroase, vizitati pub-urile istorice cu bistrouri confortabile; pe vreme mai blanda, pedalati de-a lungul promenadei pana la Salthill, de-a lungul unei coaste stancoase presarate cu faruri. Desi nu este o alegere evidenta pentru un concediu in Europa, este o descoperire revigoranta.

Split, Croatia

Imbratisat de munti si sarutat de mare, acest port in plina ascensiune s-a transformat intr-unul dintre cele mai bune orase de explorat din Croatia. Cu o vechime de 1.700 de ani, orasul vechi din Split are cele mai multe obiective turistice de neratat, inclusiv Palatul lui Diocletian, inclus pe lista UNESCO - considerat a fi una dintre cele mai bune ruine romane existente.

Paris, Franta

Fie ca va plimbati de-a lungul Senei, fie ca savurati o ciocolata calda intr-o cafenea din Saint-Germain, capitala Frantei, extrem de sexy, este in continuare cel mai romantic oras din lume. Plimbati-va prin boemul Montmartre, unde artistii isi aseaza sevaletul pe strazile pietruite, sau investiti o zi contempland capodoperele din gargantuosul Louvre.

Praga, Republica Ceha

Pe strazile pietruite ale Pragai se citeste istoria, dar intre aceste turnuri si cupole de jucarie veti gasi un oras modern si cosmopolit, cu zone industriale transformate in centre artistice si o scena de restaurante de avangarda.

Amsterdam, Olanda

Cu trenuri directe Eurostar care va duc acolo in mai putin de patru ore de la Londra si zboruri foarte scurte din alte parti ale Regatului Unit, putine destinatii ofera o evadare la fel de usoara ca si capitala olandeza. Acesta este un loc care isi poarta istoria cu usurinta, cu strazile frumoase ale canalelor presarate cu arta si arhitectura sublima, iar pub-urile confortabile il fac un oras excelent pentru plimbari. Gandeste-te la Amsterdam si te vei gandi instantaneu la canalele marginite de copaci si flancate de casele negustorilor din Epoca de Aur, care se desfasoara in evantai intr-o bucla concentrica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea