Pentru ea

# piesa palton toamna # palton toamna #toamna #palton

Paltonul, piesa must have pentru toamna

Te-ai intrebat vreodata cum a aparut paltonul peacoat? Il cunosti ca acel palton atemporal, cu un design emblematic. In el te simti in acelasi timp eleganta si confortabil. Il recunosti dupa croiala specifica a gulerului supradimensionat, dupa cele doua randuri de nasturi si buzunarele laterale generoase in care iti bagi mainile in timpul unei plimbari mai racoroase.

 

In spatele acestui item, care astazi prezinta un aspect contemporan si este ceea ce se numeste piesa staple, exista o istorie care nu are de-a face cu moda. In primul rand, haina peacoat, la inceput, a fost dedicata barbatilor, mai exact marinarilor. Cu origini disputate, o parere care reapare des este ca haina peacoat a aparut pentru prima data, cu peste 300 de ani in urma, la marinarii danezi si era realizata dintr-o lana densa, in culoarea bluemarin. In varianta moderna, paltonul peacoat se gaseste intr-o varietate de culori, si finisajele sunt cele care ofera un twist cool.

Nu este deloc surprinzator faptul ca un designer precum Tommy Hilfiger, care intotdeauna a cautat acea intersectare a clasicului cu modernul, aducand o noua perspectiva asupra sensibilitatii prep, introduce in colectiile de toamna 2022 paltonul peacoat. Explorand noi coduri prin imperfectiunile perfecte ale stilului vestimentar, acest palton se inscrie in linia pe care cele mai recente colectii ale brand-ului american le urmeaza: reinterpretarea modelelor si detaliilor traditionale, a culorilor emblematice si a pieselor istorice, care sunt combinate pentru o abordare moderna si senzuala a esteticii varsity.

Produsul hero este paltonul peacoat relaxed fit all-over monogram, realizat din lana si amestec de casmir, intr-o cromatica tomnala de khaki/ecru, cu o croiala scurta, relaxed fit. Un palton pe care il poti purta in diverse momente ale zilei, in functie de layering-ul pe care il incluzi in outfit-ul tau. Vei fi inevitabil in centrul atentiei, cu un look emblematic si urban - chic. Imprimeul all-over cu noua monograma Tommy Hilfiger, realizata in colaborare cu designer-ul Fergus Purcell, ofera twist-ul necesar pentru o tinuta atemporala, incredibil de cool.

Daca preferi o cromatica mai puternica, cu siguranta te vei simti bine in paltonul peacoat th monogram double breasted, in culoarea eccentric magenta. Este realizat din amestec de lana, regular fit, cu finisaje simple si elegante - nasturii argintii, placa cu noua monograma Tommy Hilfiger pe piept, placa cu steagul brand-ului pe maneci. Daca vrei sa obtii un look delicat, feminin si jucaus in acelasi timp, acest palton este un item perfect.

Un alt tip de palton peacoat, potrivit pentru vremea racoroasa, atunci cand vrei sa creezi usor un look chic si elevat este cel oversized prep check. De asemenea, confectionat din amestec de lana, aceasta haina surprinde prin imprimeul in carouri multicolore, extrem de versatil, cu o croiala eleganta care ofera o abordare sic a mostenirii americane.

Nu putea sa lipseasca un palton peacoat lung, realizat din amestec de alpaca, intr-un rosu statement, specific brand-ului. Regular fit si cu detalii rafinate, styling-ul pentru acest palton poate fi creativ si variant, in functie de stilul pe care alegi sa-l abordezi. Prin accesorizarea potrivita, poti obtine un look atat casual - sport, cat si unul elegant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare