1896: Cum sa faci focul pentru aragaz
Nimeni, dar nimeni, nu ar trebui sa incerce asta in zilele noastre. Insa, in cartea lui Fannie Merritt Farmer, “The 1896 Boston Cooking-School Cookbook”, existau instructiuni detaliate despre cum sa faci focul pentru aragaz. Insa aceste sfaturi erau utile la acea vreme, desi periculoase, deoarece nu exista confortul gazului. Erau putini cei care foloseau gazul pentru a gati.
1900: Masoara ingredientele cu mana
Inainte ca Fannie Farmer sa introduca masuratori precise si calculate pentru retetele sale, multe carti de bucate foloseau pur si simplu "cate un varf de cutit de…" sau "cate un pumn de…". Din fericire, Farmer a uniformizat masuratorile pe care le folosim si astazi.
1920: Taie ananasul cu doua cutite
Unul dintre cele mai solicitate fructe exotice din anii 1920 era ananasul. Oamenilor li se spunea la acea vreme sa foloseasca doua cutite pentru a-l taia. Unul cu ajutorul caruia sa indeparteze coaja si unul pentru taierea miezului. Explicatia era ca nu trebuie folosit cutitul cu care s-a taiat coaja pentru taierea miezului, deoarece coaja contine acizi care vor provoca dureri si umflaturi in gura.
1920: Salveaza laptele acru cu bicarbonat de sodiu
Oamenii nu aruncau laptele acru in anii '20. Pur si simplu adaugau suficient bicarbonat de sodiu pentru a-l indulci si a deveni baubil.
1920: Laptele poate fi conservat cu hrean
Un alt sfat bizar era sa adaugi o lingura de hrean in lapte pentru a-l pastra dulce si proaspat. Cu toate acestea gustul laptelui se schimba complet in prezenta hreanului.
1955: Carnea nu trebuie fiarta niciodata
Nu este clar daca in anii '50 erau multi oameni care credeau ca TREBUIE sa fiarba carnea. Cu toate acestea, in cartea “The Homemaker's Meat Recipe Book” (Cartea de retete pentru carne a gospodinei) se precizeaza clar cititorilor ca nu trebuie sa fiarba carnea niciodata, ci aceasta trebuie gatita la cuptor.