Sanatatea copilului

#prneumonie #medici #avertisment #romania

Avertismentul medicilor. O pneumonie grava, care baga copiii in spital, circula prin Romania

Medicii din Romania avertizeaza populatia cu privirea la o pneumonie grava care circula in toata tara. Sute de copii au ajuns la spital cu forme grave de penumonie, atrag atentia medicii, care sustin ca forma de pneumonie pe care acestia o fac este mult mai grava decat cele din anii trecuti. In plus, faptul ca prevenirea raspandirii virusului este dificila, face ca penumonia sa se transmita usor de la o persoana la alta.

 

"Sunt mult mai multe infectii respiratorii la acest moment. Acestea apareau undeva spre toamna tarziu. Acum au aparut mai devreme.

Acestea sunt infectii respiratorii pe cale aeriana iar prevenirea lor este destul de dificila pentru ca inceperea scolilor si intrarea copiiilor in colectivitate favorizeaza raspandirea.

Este atipic pentru ca apar cu insuficiente respiratorii. Sunt copii care au nevoie de oxigenoterapie. Sunt copii care din cauza ca au nevoie de oxigenoterapie, au nevoie de spitalizare", a declarat Irina Dijmarescu, medic specialist Pediatrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului