Pentru reteta de tomatokeftedes vei avea nevoie de:
- 800 g rosii
- 1 ceapa rosie, medie
- 2 oua
- 125 g faina
- 100 g branza greceasca maturata (Kefalotyri) sau parmezan
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper
- 2-3 crengute oregano proaspat
- 2-3 crengute menta proaspata
- ulei, pentru prajit
Spala rosiile, cresteaza-le in cruce si le fierbe-le un minut in apa clocotita cu un praf de sare, apoi transfera-le intr-un vas cu apa rece.
Curate-le de coaja, apoi taie pula rosiilor in cubulete. Pune-le intr-un castron adanc, adauga ceapa data pe razatoare, presara putina sare. Lasa deoparte cateva minute, apoi scurge zeama lasata de rosii.
Adauga ierburile tocate marunt, condimenteaza cu sare si cu piper, adauga branza data pe razatoare, ouale batute si faina. Amesteca bine pana la omogenizare.
Incinge uleiul intr-o tigaie si pune la prajit cate o lingura din compozitie. Prajeste chiftelele la foc mic si scoatele-le pe servetele pentru a scapa de uleiul in exces. Poti servi chiftelele cu sos tzatziki.
FOTO: realgreekrecipes.com