Do it yourself

#scrub cu cafea # masca de fata cu cafea #masca de fata #masca exfolianta

Cum sa prepari acasa o masca de fata exfolianta cu cafea si miere

Vrei sa obtii o piele neteda, hidratata si luminoasa, dar nu ai timp sau bani pentru tratamente costisitoare? Nicio problema! Poti prepara cu usurinta acasa o masca de fata exfolianta cu cafea si miere, doua ingrediente naturale cu proprietati uimitoare pentru ingrijirea pielii.

 

Ai nevoie de:

  • 1 lingura de zat de cafea
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de ulei de masline/cocos

Cum se prepara si cum se aplica masca de fata exfolianta cu cafea si miere

Amesteca zatul de cafea cu mierea intr-un bol mic. Adauga uleiul de masline/cocos pentru o hidratare suplimentara. Aplica amestecul pe fata si gat, evitand ochii si buzele. Maseaza usor pielea cu miscari circulare timp de 1-2 minute. Lasa masca sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clateste cu apa calduta.

Masca poate fi utilizata de 1-2 ori pe saptamana, in functie de tipul de piele si de nevoile individuale. Este important ca dupa utilizarea mastii sa-ti hidratezi foarte bine tenul cu ajutorul unei creme intens hidratante. 

Sfaturi:

  • Poti folosi zatul ramas dupa prepararea cafelei.
  • Alege o miere naturala, de calitate.
  • Poti adauga la masca si alte ingrediente, cum ar fi iaurt, banane zdrobite sau fulgi de ovaz.
  • Testeaza masca pe o portiune mica de piele inainte de a o aplica pe tot tenul, pentru a te asigura ca nu ai alergie la ingredientele folosite.

Beneficiile utilizarii mastii de fata cu cafea si miere

Exfoliere delicata. Zatul de cafea are o textura granulara fina care exfoliaza delicat celulele moarte de pe suprafata pielii, indepartand impuritatile si excesul de sebum. Acest proces lasa pielea neteda, catifelata si luminoasa.

Hidratare profunda. Mierea este un umectant natural, ceea ce inseamna ca are capacitatea de a atrage si retine apa in piele. Hidrateaza intens tenul, combatand uscaciunea si oferindu-i un aspect proaspat si luminos.

Proprietati antiinflamatoare. Mierea are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, care ajuta la calmarea pielii iritate, la reducerea rosetii si la combaterea radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura.

Stimularea circulatiei sanguine. Masajul usor efectuat in timpul aplicarii mastii stimuleaza circulatia sanguina la nivelul pielii. Acest lucru imbunatateste oxigenarea si nutritia celulelor, oferind tenului un aspect mai sanatos si mai radiant.

Unifortizarea tenului. Utilizarea regulata a mastii de fata cu cafea si miere poate contribui la uniformizarea culorii tenului, estompand petele pigmentare si cicatricile post-acneice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare