Dieta si nutritie

#utopie # mancat sanatos #carmen bruma #alimente

Carmen Bruma, despre alimentele din prezent: “Este o utopie sa mananci sanatos”

Carmen Bruma a vorbit in cadrul unui podcast despre cat de dificil este in zilele noastre sa mancam sanatos. Potrivit ei, varianta rezonabila, printre atat de multe lucruri nesanatoase, este sa alegem ceea ce este mai sanatos. 

"Noi trebuie sa fim rationali si pragmatici. Am depasit de mult 7 miliarde, ca populatie. Aceasta planeta nu are cum sa ne hraneasca pe toti la modul absolut sanatos. E o utopie. Varianta rezonabila este sa incerci sa alegi din ce ai ce e mai sanatos. Trebuie sa constientizezi si sa fii foarte disciplinat, si sa iti propui lucruri tangibile, sa te misti cat mai mult. Nu poti anula capcanele, trebuie doar sa ai grija cum te raportezi la ele. Le vezi zilnic, treci pe langa ele, inghiti in sec, dar o data pe saptamana sau la o anumita perioada, cand simti ca nu mai poti de pofta, iti faci pofta si aia a fost", a declarat Carmen Bruma. 

Adrian Nedelea a exemplificat apoi situatia parintilor care le promit copiilor ceva dulce in schimbul a ceva. Aici, Carmen Bruma a marturisit ca multi oameni folosesc mancarea pe post de pansament emotional. Astfel, oamenii mananca din cu totul alte motive decat cele care au legatura cu senzatia de foame. 

"Da, dar este o meteahna a societatii in care traim. Nu doar in Romania. Nu e o problema a copiilor sau parintilor, ci a omului modern. Noi folosim mancarea pe post de pansament emotional. E ca si cum ai lua o pastila de durere de cap. Noi mancam din cu totul alte motive decat cele care au legatura cu senzatia de foame. Mancam de tristete, de plictiseala, de frustrare, pentru ca nu stim ce altceva sa facem. De fapt, ne mancam emotiile. Traim vremuri pentru care corpul nu a fost programat genetic. Am fost programati sa facem fata perioadelor de foamete, dar nu am fost programati pentru perioadele de abundenta. Iar omul modern nu stie ce sa faca acum. Are senzatia ca tot ce intalneste pe drum trebuie sa bage in interior", a mai spus Carmen Bruma.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare