Ingrediente
- 250g zahar brun
- 5 linguri de apa
- 1 litru lapte
- 8 oua
- 60g zahar pudra
- coaja rasa de la o lamaie
- o fiola esenta de vanilie
- un praf de sare
Cum se prepara
Intr-o cratita incapatoare adauga apa si zaharul si pune totul pe foc amestecand foarte bine. Apa va preveni formarea cocoloaselor, ducand la topirea uniforma a zaharului. Lasa zaharul pe foc pana cand toata apa se evapora, insa ai grija ca zaharul topit sa nu se arda.
Stinge focul si, cu grija, invarte cratita astfel incat zaharul sa se imprastie uniform pe marginile acesteia. Lasa apoi zaharul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi la frigider.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si prepara crema.
Adauga ouale, sarea, zaharul pudra, vanilia si coaja de lamaie intr-un bol. Mizeaza totul pana obtii o compozitie foarte spumoasa. Adauga apoi laptele treptat. Toate ingredientele trebuie sa fie reci.
Scoate oala cu zahar ars din frigider si toarna toata compozitia peste aceasta. Coace totul la cuptorul incins la 180 de grade timp de o ora.
Lasa crema de zahar ars sa se raceasca complet, apoi las-o la frigider peste noapte. Servestea a doua zi ca atare sau alaturi de fructe proaspete.