Cum sa...

#alimente proaspete #sfaturi importante #frigider

Sfaturi importante pentru a pastra alimentele proaspete mai mult timp (indiferent de anotimp)

Nimanui nu-i place sa fie nevoit sa arunce mancarea pentru ca s-a stricat, insa, din fericire, aceste zile sunt de domeniul trecutului. Astazi descoperim impreuna cele mai bune sfaturi pentru a pastra alimentele proaspete mai mult timp. 

Este momentul sa invatam sa depozitam corect produsele pe care le cumparam. Pe langa faptul ca economisim bani, putem reduce si drumurile catre supermarketuri si, de ce nu, ajuta mediul inconjurator. 

Este important sa pastram corect fructele si legumele. Unele produse vor rezista mai mult daca nu sunt depozitate in frigider, in timp ce altele vor rezista mai mult daca sunt puse in frigider. 

Intr-un loc racoros si intunecat (camara) ar trebui sa tinem: 

- cartofii/ cartofii dulci; 

- ceapa si usturoiul; 

- dovlecii de toamna-iarna. 

Pe blatul de la bucatarie pot sta urmatoarele produse: 

- mango (pana la coacere, apoi trebuie pus in frigider); 

- banane;

- avocado;

- fructe cu samburi: piersici, caise, prune, cirese; 

- portocale (le punem in frigider daca vrem sa le tinem pentru o perioada mai lunga de timp); 

In frigider depozitam: 

- toate verdeturile; 

- fasole verde; 

- broccoli, conopida, varza de Bruxelles; 

- ciuperci;

- rosii si castraveti;

- ardei gras; 

- dovlecel, zucchini, vinete; 

- alte radacinoase: morcovi, sfecla, ridichi; 

- fructe de padure; 

- mere; 

- struguri. 

Stiai ca o persoana deschide usa frigiderului, in medie, de 79 de ori pe zi?

Dupa o cercetare realizata alaturi de consumatori, LG a descoperit ca usa frigiderului este deschisa, in medie, de 79 de ori pe zi. De cele mai multe ori oamenii fac asta pentru a avea acces la alimentele foarte mici precum bauturile, fructele si snack-urile, sau pur si simplu pentru a vedea ce este inauntru. Deschiderea usii frigiderului are un impact semnificativ nu doar asupra alimentelor, ci si asupra cantitatii de energie consumata. Pentru a evita acest lucru, LG a incorporat un ecran tactil in usa frigiderului InstaView Door-in-Door™.

Acest design aparent simplu nu doar ca permite frigiderului sa functioneze mai eficient, ci si reduce pierderele de aer rece, ajutandu-ne sa economisim energie (compresorul, motorul care creeaza aerul rece in frigider, nu mai este fortat sa foloseasca energie suplimentara pentru a raci produsele depozitate.

Este suficient sa atingem de doua ori display-ul incorporat in usa frigiderului pentru a vizualiza alimentele depozitate in interior, evitand astfel pierderea de aer rece. Acest display este unul durabil, realizat din sticla consolidata din mai multe straturi de protectie.

Mai mult, multi utilizatori spun ca uita sa inchida usa frigiderului, desi 56% au declarat ca nu le place ca usa de la frigier sa fie uitata deschisa. In acest sens ne vine in ajutor platforma LG ThinQ™ AI, care trimite notificari catre smarthpone-urile noastre daca usa frigiderului este lasata intredeschisa. 

Putem seta cu usurinta temperatura frigiderului, activa functia Express Freeze si efectua diagnoza frigiderului cu o simpla atingere pe telefon. Smart Thinq permite controlul temperaturii atat in frigider, cat si congelator, iar noi putem activa sau dezactiva de la distanta functiile express freezing.  Aplicatia ne ofera posibilitatea de a activa modul vacanta pe aplicatia ThinQ pentru smartphone, atunci cand suntem departe de casa pentru o perioada mai lunga de timp. 

In frigider, produsele trebuie depozitate in locurile dedicate. 

Pentru a pastra alimentele proaspete cat mai mult timp, trebuie sa invatam sa le depozitam corect in frigider. 

LG Instaview door in door ofera functiile FreshBalancer si Moist Balance Crisper care mentin un nivel optim de umiditate in caseta cu legume, Hygiene Fresh si Pure N Fresh care reduc la minim mirosurile neplacute si ajuta la purificarea aerului in interiorul frigiderului. 

Nivelul corect de umiditate este esential pentru mentinerea prospetimii fructelor si legumelor din frigider. Sertarul FRESH Balancer de la LG este echipat cu un comutator simplu care regleaza umiditatea optima pentru pastrarea prospetimii fructelor sau legumelor, pentru un timp mai indelungat.

Moist Balance Crisper™ este un capac inovator cu structura reticulata care pastreaza nivelul optim de umiditate. Acesta asigura prospetime un timp mai indelungat, prevenind vizitele dese la magazin.

Pure N Fresh reduce mirosurile neplacute si mentine aerul din interiorul frigiderului in conditii optime.

Instaview vine echipat si cu un suport nou complet pentru vinuri ce permite depozitarea a 4 sticle de vin, un compartiment pentru utilitati pentru depozitarea alimentelor mici precum mezelurile sau branzeturile si un nou dozator de gheata pozitionat acum pe usa frigiderului pentru obtine mai mult spatiu de depozitare in congelator.

FOTO: lg.com.ro

Articol sustinut de LG


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea