Cum sa...

#pastrare caldura in casa #caldura casa #caldura

Cum sa ai casa calda fara sa pornesti caldura. Sfaturi practice care dau rezultate

Nu vrei sa dai drumul la caldura inca pentru a incerca sa faci cat mai multe economii la factura la incalzire? Nu esti singurul. Este important sa stii insa ca poti face cald in casa si fara sa pornesti centrala.

Ne confruntam cu facturi tot mai mari la electricitate si gaze. Prin urmare tot mai multe persoane amana momentul in care vor sa dea drumu la caldura sau o pornesc doar pe timpul noptii, ori la temperaturi foarte mici. In aceste conditii este important sa stii cateva trucuri care te vor ajuta sa mentii casa calda. Altele decat cele prin care trebuie sa adaugi noi straturi de haine sau sa mai pui o patura pe tine. 

1. Jaluzelele si perdelele te ajuta sa diminuezi pierderile de caldura

Schimbarea gemurilor cu unele noi poate ocsta o mica avere. Prin urmare, solutia este sa le izolezi pe cele pe care le ai deja. Alege jaluzele groase, din lemn, care sa izoleze ferestrele si sa nu lase frigul sa patrunda in casa. Procedeaza la fel si in cazul perdelelor si draperiilor. Cu cat sunt mai groase cu atat frigul nu va intra in casa, iar caldura nu va iesi. Acestea vor actiona ca o bariera.

2. Acopera podeaua cu covoare

Stim ca nu se mai poarta covoarele, insa in aceasta iarna poti face o exceptie. Adauga covoare pe jos, deoarece acestea vor pastra valdura in casa si nu o vor mai lasa sa se risipeasca prin podea. In plus,

3. Ai ferestre vechi, din lemn? Izoleaza-le cu un prosop

Daca ai ferestre vechi, din lemn, prin care patrunde vantul si aerul rece, adauga intre acestea  prosoape vechi, impaturite precum un rulou, care sa izoleze bine ferestrele si sa impiedice intrarea aerului rece in casa.

4. Incalzeste-te cu o sticla de apa calda

Seara este foarte frig? Umple o stica sau doua cu apa calda si inchide foarte bine dopul astfel incat apa sa nu curga din aceasta. Baga-te sub patura si ia si sticlele cu tine. Acestea te vor ajuta sa te incalzesti rapid si sa adormi rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului