Bebelusi

#bebelus trei parinti #miracol #bebelus #marea britanie

Un bebelus cu trei parinti s-a nascut in Marea Britanie. Cum s-a ajuns la acest miracol

 

Un copil cu ADN provenit de la trei persoane s-a nascut in Marea Britanie, dupa ce medicii au recurs la o noua procedura de fertilizare in vitro. Astfel, marea majoritate a ADN-ului provine de la parinti, iar 0,1% de la un donator. Specialistii au recurs la o noua metoda pentru a schimba viata copilului.

Prin 0,1% ADN provenit de la alta persoana, un astfel de copil se poate naste fara boli mitocondriale, care sunt, de fapt, incurabile. Potrivit The Guardian, medicii de la Centrul de Fertilitate din Newcastle au recurs la aceasta procedura pentru a ajuta femeile care au mitocondrii mutante sa nasca copii fara riscul de a transmite tulburarile genetice.

Chiar daca pacientul a preferat confidentialitatea, bebelusul este al doilea copil al cuplului. Mama este o femeie iordaniana, care a suferit patru avorturi spontane si a pierdut doi copii inainte de varsta de opt ani, relateaza Realitatea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in

Sfatul expertului