Ingrediente
- doua cani de apa
- o caja si jumatate de suc de mere
- o cana de farro
- ¼ lingurita de sare
- ¼ cana cu stafide
- ¼ cana cu afine uscate
- 2 linguri de sirop de artar pur
- ¼ cana de nuci pecan tocate grosier, prajite
Cum se prepara
Intr-un slow cooker adauga apa, sucul de mere si farro si sarea. Daca nu ai un slowcooker adauga mai multa apa intr-o oala incapatoare si fierbe totul pe aragaz, la foc mic. Farro trebuie sa fiarba pana in momentul in care este bine patruns.
Daca vrei o alternativa mai rapida, poti folosi arpagic la conserva, gata fiert. Acesta se scoate din cutie intr-o sita deasa si se spala binne sub jet de apa rece. Se lasa la scurs. Intre timp se pune umatate din cantitatea de suc de miere la foc si cand incepe sa fiarba se adauga arpacasul fiert. Se lasa sa mai fiarba pana cand sucul de mere se ingroasa.
La final, indiferent de metoda folosita, se stinge focul si se adauga stafidele, afinele si siropul de artar. Se amesteca bine si se lasa 5 minute sa se odihneasca. Se imparte totul in patru boluri (din cantitatea de mai sus se obtin 4 portii) si se presara deasupra nucile pecan.
FOTO: bhg.com
Advertorial