Amenajarea gradinii

#arcada trandafiri #decoratiuni gradina ieftine #balansoar gradina #decoratiuni gradina

Cum sa-ti decorezi gradina ca un profesionist. Trucuri simple pentru bugete mici

Cauti modalitati simple si ieftine de a decora gradina, insa doresti ca aceasta sa arate precum cele din reviste? Avem pentru tine cateva sugestii care te vor ajuta sa creezi un efect de reveista pentru spatiul tau verde, fara sa fii nevoit sa dai bani grei.

 

Incepe mai intai prin a face o curatenie generala in gradina. Elimina toate decoratiunile care nu iti mai plac, scoate toate plantele uscate, pentru a face loc altora, noi, elimina gazonul afectat si, de asemenea, curata solul de buruieni, iarba nedorita, crengi si alte lucruri nedorite.  

Dupa ce ai facut o curatenie denerala in gradina, te poti apuca de treaba. Iata cateva idei simple de decorare a gradinii.

Vopseste gardul

Daca ai un gard vechi, care nu iti mai place, dar nu ai bani sa-l schimbi, cea mai simpla solutie de a-i da o viata noua fara a cheltui multi bani este sa-l vopsesti. Alege culori naturale, precum culoarea lemnului sau a ierbii. Evita alte culori care pot transforma gradina intr-una cu aspect kitchos.

Creeaza borduri

Bordurile din gradina sunt folosite pentru a delimita straturile de flori de gazon, sau orice alte zone ale gradinii. Vestea buna este ca pentru a crea borduri nu trebuie sa cumperi unele daca nu au bani. Poti folosi pietre pe care le gasesti pe toate drumurile. Insa, inainte de a le pune la locul lor curata-le bine. Daca doresti ca acestea sa iasa mai mult in evidenta, le poti vopsi in alb. Cu toate acestea, culoarea naturala a pietrei este cea mai indicata pentru un aspect natural al gradinii.

Planteaza gazon

Gazonul tau nu mai arata bine sau nu ai avut gazon pana acum? In loc sa apelezi la sulurile de gazon, care sunt mai scumpe, alege sa cumperi seminte pe care sa le plantezi tu. Chiar daca va trebui sa astepti ca semintele sa creasca pentru a te bucura de aspectul frumos al ierbii, te asiguram ca asteptarea merita toate economiile pe care le poti indrepta apoi spre alte lucruri utile gradinii. De exemplu poti cumpara mai multe flori sau alte decoratiuni pentru gradina.

Adauga flori cataratoare

Florile cataratoare creeaza un adevarat spectacol in gradina. Planteaza trandafiri cataratori pentru a te bucura de o priveliste mirifica. Adu in gradian o arcada metalica pentru flori cataratoare pentru un efect de revista. O arcada trandafiri este o investitie mica, dar cu un efect spectaculos.

Creeaza un spatiu de relaxare

Creeaza un spatiu de relaxare in gradina. Poti achizitiona mobilier de gradina sau doar un simplu balansoar gradina in care sa te relaxezi dupa o zi lunga de munca, sau in care sa stai in zilele libere si sa citesti cartile preferate.

Da o viata noua mobilierului de gradina

Ai deja mobilier de gradina, dar aspectul acestuia este deteriorat? Daca nu ai bani sa-l schimbi, reinventeaza-l. Poti fie sa-l vopsesti, fie sa schimbi pernele acestuia, sau pur si simplu sa adaugi cateva perne decorative.

Adauga cateva decoratiuni pentru gradina

Decoratiunile nu trebuie sa lipseasca din gradina ta. Fie ca este vorba despre o fantana, pitici de gradina, hranitoare pentru pasari, lampi solare sau orice alte decoratiuni doresti. Aceste decoratiuni gradina vor da personalitate gradinii tale si o vor scoate din anonimat. Din fericire poti gasi cu usurinta decoratiuni gradina ieftine, pe internet.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare