Coafuri

#cum sa te speli pe cap in mod corect #spalare pe cap #ingrasare par

Cum trebuie sa te speli pe cap, in mod corect, pentru ca parul sa nu se ingrase rapid

Spalarea parului este o rutina zilnica pentru multi dintre noi, dar oare o facem corect? Se pare ca exista o serie de greseli comune pe care le facem la spalarea parului, care pot duce la ingrasarea rapida a scalpului.

Cat de des ar trebui sa te speli pe cap

Frecventa ideala a spalarii parului depinde de tipul de par si de nivelul de sebum produs de scalp. Persoanele cu parul gras se pot spala zilnic sau la doua zile, in timp ce persoanele cu parul uscat se pot spala de doua ori pe saptamana sau chiar o data.

Ce tip de sampon ar trebui sa folosesti

Alege un sampon potrivit tipului tau de par. Persoanele cu parul gras ar trebui sa foloseasca un sampon delicat, care nu agreseaza scalpul si nu stimuleaza productia de sebum. Persoanele cu parul uscat ar trebui sa foloseasca un sampon hidratant, care sa le hraneasca parul si sa il protejeze de uscare.

Cum sa te speli corect pe cap

Spalarea parului trebuie sa inceapa cu o udare foarte buna a acestuia. Asifura-te ca tot parul este complet ud. Ideal este ca parul sa se imbibe cu apa cel putin doua-trei minute inainte de a aplica samponul.

Aplica o cantitate mica de sampon, pe scalp, si maseaza usor cu varful degetelor scalpul. Nu intinde samponul pe lungimi si nu spala parul ca si cand ai spala rufe. Samponul se aplica doar la baza scalpului si se maseaza bine. Apoi, cu ajutorul palmelor, se aduce clabucul de la sampon, in jos, pe lungimea firului de par, fara a freca insa parul. Se clateste foarte bine si se reia procedeul. Este important sa te specli de doua ori, deoarece in acest fel, elimini toate impuritatile.

La final, clateste bine parul cu apa pentru a te asigura ca nu a mai ramas sampon in acesta si aplica un balsam sau o masca de par, insa doar pe lungimea firului, nu si pe scalp. Lasa-l sa actioneze si, apoi, clateste foarte bine parul, pana cand nu mai ramane produs in acesta.

Greseli comune la spalarea parului

Daca iti doresti un par frumos si sanatos, este important sa renunti la cateva greseli comune pe care multi oameni le fac si care duc la stimularea productiei de sebum:

 

  • Folosesti apa fierbinte. Apa fierbinte poate usca scalpul si poate stimula productia de sebum.
  • Te speli frecvent, chiar daca nu e necesar. Spalarea frecventa a parului poate indeparta uleiurile naturale ale scalpului, ceea ce poate duce la uscarea si ingrasarea acestuia. Prin urmare spala-te doar cand este nevoie.
  • Folosesti un sampon nepotrivit tipului de par. Un sampon nepotrivit poate agrava problemele scalpului si poate duce la ingrasarea rapida a parului.
  • Masezi agresiv scalpul. Masarea agresiva a scalpului poate stimula productia de sebum. Aplica un masaj delicat.
  • Aplici saponul la baza firelor de par. Samponul trebuie aplicat doar pe scalp, nu pe varfurile parului, care pot fi uscate de sampon.
  • Clatesti insuficient samponul. Clatirea insuficienta a samponului poate duce la depuneri pe scalp, care pot infunda porii si pot duce la ingrasare.

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din tunsori-coafuri

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare