Sanatatea copilului

# influentare inaltime copii #inaltime copii #copii #stres

Stresul influenteaza inaltimea copiilor? Ce spun medicii

Stresul are o influenta majora asupra copiilor. Acesta influenteaza in mod drastic cresterea celor mici. Copiii care sunt stresati, nu cresc in inaltime in mod normal si ajung sa fie mai scunzi.

 

In mod normal, un copil creste patru centimetri pe an, ceea ce arata ca hormonii functioneaza bine. In momentul in care apar factorii de stres, creste nivelul de cortizol, care afecteaza negativ cresterea, explica medicii. Acest stres este cauzat de scoala, de mediul social si de modul de interactiune cu parintii.

„Mi se pare ca e toata ziua stresul asta „ti-ai facut temele, ai invatat, ai fost la meditatii”. Cortizolul inhiba cresterea si dezvoltarea copilului, actioneaza la nivel osos si, dupa cum stim, cand am prea mult cortizol, nu mai cresc suficient de bine. Bombardat constant, bombardat cu stres, cu un nivel crescut de cortizol nu reactioneaza natural. Un copil care e scund, care este stresat continuu, nu recupereza asa bine, chiar daca nu a intrat in pubertate.”, a declarat Dr. Bogdan Pascu, medic endocrinologie pediatrica, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru a diminua stresul asociat mediului scolar, parintii pot schimba intrebarea clasica “Ce ai facut azi la scoala?” cu “Ce ti-a placut azi sa faci?”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului