Feluri principale

#chef joseph hadad #Shakshuka

Cum sa prepari cea mai buna Shakshuka. Reteta secreta a lui Chef Joseph Hadad

Shakshuka este un preparat pentru mic dejun, originar din nordul Africii si din Orientul Mijlociu. Exista insa si persoane care il consuma si la alte ore ale zilei considerandu-l un preparat potrivit pentru orice tip de masa. Mai jos vei vedea reteta lui chef Joseph Hadad de Shakshuka.

Shakshuka este un fel de mancare foarte usor de preparat. Acesta se recomanda a fi servit cu paine proaspata sau alaturi de cartofi prajiti.

Ingrediente necesare:

-5 rosii normale sau una si jumatate inima de bou

-5 catei de usturoi

-un ardei iute rosu sau verde

-5,6 fire de patrunjel

-coriandru

-4 oua

-5 linguri de ulei de masline

-sare

-piper

Cum se prepara

Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Toaca marunt ardeiul iute, se soteaza pentru 30 de secunde, apoi se adauga usturoiul. Se lasa la calit pana devine auriu. Intre timp curata rosiile de piele si toaca-le in bucati mari, apoi adauga-le in tigaie. Amesteca totul foarte bine si lasa pe foc pentru 8 minute. Se toaca patrunjelul si coriandrul si se adauga in Shakshuka. Se amesteca foarte bine si se adauga cele patru oua sparte direct in tigaie. Se pune capacul peste si se lasa pe foc timp de 5 minute, pana cand ouale sunt mediu facute, nici prea moi, dar nici prea tari. Se serveste fie cu paine calda sau cu cartofi prajiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului