Legume

# pregatire gradina primavara #gradina #primavara

Cum sa pregatesti gradina pentru recoltele de primavara

Primavara este un moment minunat pentru a incepe sa te gandesti la gradinarit. Cu zilele mai lungi si temperaturile mai calde, este timpul ideal pentru a pregati solul si a planta seminte pentru recoltele de primavara. Iata cativa pasi simpli pe care ii poti urma:

1. Curata gradina

Primul pas este sa indepartezi resturile vegetale din toamna, cum ar fi frunzele moarte, crengile si buruienile. Le poti composta pentru a crea un ingrasamant natural bogat pentru sol.

2. Acopera solul

Acoperirea solului cu mulci, cum ar fi paie, compost sau rumegus, ajuta la mentinerea umiditatii, la suprimarea buruienilor si la imbunatatirea structurii solului.

3. Pregateste solul

Foloseste o grebla pentru a afana solul. Acest lucru va imbunatati drenajul si aerarea, permitand radacinilor plantelor sa se dezvolte mai bine.

4. Testeaza solul

Foloseste un kit de testare a solului pentru a determina nivelul de pH si fertilitatea pamantului. Acest lucru te va ajuta sa determini ce tip de ingrasamant este necesar.

5. Alege plantele

Alege plante care sunt potrivite pentru clima ta si care se pot recolta primavara. Legume populare de primavara includ salata, spanacul, ridichile, morcovii si mazarea.

6. Planteaza semintele

Planteaza semintele la o adancime si o distanta recomandate pentru fiecare tip de planta. Asigura-te ca le uzi bine dupa plantare.

7. Ingrijeste plantele

Uda plantele regulat, mai ales daca nu ploa. Acestea au nevoie de apa pentru a creste. Daca doresti, poti fertiliza legumele cu ingrasamant organic.  

 

Urmand acesti pasi simpli, poti pregati cu usurinta gradina pentru recoltele de primavara si te poti bucura de legume proaspete si gustoase cultivate chiar de tine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului