Pentru a pregati acest fel de mancare este foarte important sa manipulezi cu grija aluatul. Dupa coacere langosul este garnisit cu diverse ingrediente pentru a-i imbunatati gustul.
Ingrediente:
-750 de grame de faina
-30 grame de drojdie proaspata sau 10 grame granulata
-o lingurita de zahar
-350 ml apa
-o lingurita de sare
-500 grame de piure de cartofi
Cum se prepara
Curata si toaca doi-trei cartofi medii si pune-i la fiert in apa suficienta. Incalzeste apa si amesteca drojdia cu zaharul intr-un bol. Adauga apa si o lingura de faina la amestecul de drojdie. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena si las-o deoparte pentru a activa drojdia. Zdrobeste cartofii si adauga maiaua de drojdie peste piureul obtinut. Mixeaza bine si incorporeaza faina treptat, framantand aluatul pana cand devine compact. Acopera vasul cu folie alimentara si lasa-l la dospit pentru o ora. Dupa ce aluatul a crescut suficient, presara faina pe blatul de lucru si pe maini. Imparte aluatul in mai multe bucati si modeleaza-le sub forma de discuri. Prajeste-le in ulei incins pana cand devin aurii pe ambele parti.