Boli si daunatori

#ocrotire arici #arici #gradina

Aricii, musafirii pe care trebuie sa-i ocrotesti. Cei care-i au pe langa casa se bucura doar de beneficii

Stiai ca gradina ta poate capata un aer magic si misterios prin invitarea unor oaspepe speciali - aricii? Aceste vietati mici si tepoase sunt supranumite supereroii gradinii, datorita capacitatilor lor uimitoare si rolului esential pe care il joaca in ecosistemul natural.

Putini oameni stiu ca aricii sunt capabili de adevarate minuni in gradina. Gospodarii cunoscatori incearca tot felul de metode pentru a-i ademeni in curtile lor. Iata de ce este indicat sa ai un arici in curte:

1. Sunt paznici ai gradinii. Aricii se hranesc cu daunatori precum melcii, limacsii si insectele nocive pentru plantele tale.

2. Arme anti insecte daunatoare. Aricii consuma insecte si nevertebrate daunatoare. Mananca larvele tantari, gandaci si alte insecte.

3. Sunt polenizatori naturali. In timp ce se deplaseaza prin gradina ei pot transporta polenul de pe o floare la alta, contribuind astfel la reproducerea plantelor si cresterea productiei.

4. Aricii aduna rezerve de grasime inainte de hibernare. Acest lucru ii face sa fie foarte utili in gradini, deoarece se hranesc cu diferite insecte si larve inainte de iarna, contribuind la reducerea populatiilor de daunatori. Astfel gradina se pregateste pentru sezonul urmator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului