Boli

#adrian marinescu #internari #camera de garda #avertisment #rujeola #vaccinare

Adrian Marinescu, avetisment in privinta rujeolei: “60-70 de prezentari zilnice la camera de garda”

Medicul Adrian Marinescu, medic primar de boli infectioase, director medical la Institutul Matei Bals din Capitala, a tras un semnal de alarma in privinta rujeolei. Medicul sustine ca in ultimele 6 luni, la camera de garda se prezinta zilnic, 60-70 de pacienti cu rujeola, atat copii cat si adulti. Minim 20 dintre acestia au nevoie de internare, din cauza complicatiilor.

 

In cele mai multe cazuri, pacientii nu au vaccinul facut. Astfel, medicul atrage atentia asupra importantii vaccinarii impotriva rujeolei.

“Rujeola a tinut mai mult decat sezonul de gripa, mai mult decat cazurile se SARS CoV-2 din ultimul timp. Practic in ultimele 6 luni, aproape in mod constant am avut si prezentari si pacienti in numar mare care s-au internat. E adevarat ca nu doar copiii, e adevarat ca cel mai frecvent apare la copii. Sunt inclusiv adultii care nu au trecut prin boala si nu s-au vaccinat. Din pacate e o problema reala, in continuare avem zile in care se interneaza 20 de pacienti, poate mai mult, cu rujeola si chiar cu forme severe, unii dintre ei.

Din pacate, se poate muri de rujeola. Boala poate fi prevenita prin vaccinare. Un procent destul de important a celor care vin cu rujeola au si complicatii. Nu neaparat ajung la ATI, dar au complicatii pulmonare, neurologice si practic e o situatie care presupune o internare destul de lunga. Asta inseamna ca va iesi copilul din activitate pentru o perioada care poate fi de doua saptamani, o perioada de convalescenta. Sigur sunt si cazurile grave cu insuficienta respiratorie. Practic zilnic vorbim si de 2-3 cazuri de forme severe care pot sa evolueze imprevizibil.

Ar trebui sa intelegem ca principiul vaccinarii ar trebui sa functioneze si ar trebui sa lasam de-o parte tot ce inseamna surse necredibile, tot ce inseamna antivaccinismul.

Sunt in jur de 60-70 de prezentari zilnice la camera de garda cu rujeola, copii mai degraba, dar sunt si adulti si de aici 25-30 ajung sa se interneze, dintre care probabil 10 au un risc mare de evolutie imprevizibila sau cu forme severe”, a declarat medicul Adrian Marinescu la Medika TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare