Amenajarea casei

#canapea la fereastra #amplasare canapea #canapea #feng shui

De ce NU trebuie sa asezi canapeaua in dreptul unei ferestre si care este cel mai bun loc pentru a amplasa

Amplasarea canapelei in fata unei ferestre (sprijinita de peretetele cu fereastra, sau la distanta de acesta, dar cu spatele spre el) este o pozitie controversata feng shui. Chiar daca plasarea canapelei in fata ferestrei ofera beneficii in ceea ce priveste lumina si utilizarea spatiului, expertii feng shui sustin ca nu este un amplasament benefic.

De ce sa nu amplasezi canapeaua la fereastra

La urma urmei, scopul tuturor aranjamentelor de mobilier in feng shui este de a crea un flux energetic optim si un echilibru, si exista motive pentru care aceasta pozitionare a canapelei inhiba aceste obiective.

Chiar si din punct de vedere practic, canapelele asezate in fata ferestrelor pot provoca disconfort din cauza luminii solare excesive. Exista insa numeroase motive pentru care expertii feng shui ne sfatuiesc impotriva amplasarii canapelei in fata ferestrei, printre care enumeram doar cateva:

Flux de energie blocat

Conform ideilor feng shui, ferestrele reprezinta o deschidere prin care energia "qi" poate intra si iesi din casa ta. Amplasarea unei canapele in fata ferestrei poate obstructiona fluxul natural de energie in si prin camera. Acest lucru poate duce la stagnare in spatiul de locuit. De asemenea, energia care intra prin ferestre poate fi haotica si puternica. Persoanele care stau pe canapea langa o fereastra sunt expuse, in loc sa fie protejate de energia grabita.

Lipsa de sprijin si stabilitate

Un rol al designului feng shui este de a oferi un sentiment de siguranta si securitate in spatiul inconjurator. Peretii solizi din spatele mobilierului ofera utilizatorilor un sprijin si o protectie mai mare impotriva amenintarilor din exterior. Plasarea unei canapele in fata unei ferestre, similar cu plasarea unui pat in fata unei ferestre, elimina aceasta structura de sprijin. Aceasta pozitionare pe astfel de piese de mobilier folosite poate duce la sentimente omniprezente de vulnerabilitate si disconfort.

Oportunitati ratate

O canapea lipita de o fereastra (mai ales una cu spatar inalt) poate bloca simbolic accesul acestor oportunitatilor in casa si in viata ta. Acest lucru poate impiedica cresterea si progresul personal.

Echilibru perturbat

Echilibrul si simetria corespunzatoare sunt concepte fundamentale in designul feng shui pentru a promova bunastarea si armonia. Amplasarea unei canapele in fata ferestrei poate perturba vizual echilibrul vizual al camerei. Acest lucru poate crea un dezechilibru si un aranjament ciudat al mobilierului care poate duce la sentimente de disconfort.

Diminuarea conexiunii cu natura

Ferestrele ofera o legatura vizuala importanta cu exteriorul. Daca stai pe o canapea rezemata de fereastra, iti vei indrepta privirea, mai degraba, in alta parte decat spre natura. Acest lucru reduce odihna care vine odata cu contemplarea lumii naturale.

Amplasarea ideala a canapelei 

Amplasarea unei canapele in fata unei ferestre nu este ideala, dar exista optiuni de amplasare care sunt optime in amenajarea unui living.

Cel mai bun amplasament pentru o canapea intr-o camera de zi este in pozitie de comanda. Aceasta se afla vizavi si cu fata la usa principala de intrare in camera de zi. Incearca sa pozitionezi canapeaua langa un perete solid, ceea ce iti va da un sentiment mai mare de siguranta si securitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare